30 години след откриването на своя завод в Кливланд, Южна Каролина, дъщерната компания Daimler Trucks на германския производител Daimler произведе камион № 750 000 от модела Freightliner Cascadia.

Той ще служи на компанията за доставки United Parcel Service (UPS), която е получила камиона по време на официална церемония във фабриката в понеделник. Компанията гледа на него като сериозно и юбилейно постижение за напредъка си и продукцията на камиони в САЩ през тези 3 десетилетия, пише Yahoo Finance.

"През последните 30 години заводът в Кливланд изигра основна роля за разрастването на нашия бизнес на глобално ниво. Той присъства и в бъдещите ни планове за разрастване", е заявил ръководителят на предприятието Роджър Нилсън.

Заводът Daimler Trucks e най-големият за производство на тежкотоварни камиони в САЩ. В допълнение към модели, които се движат на дизел, там се правят и такива, които се изнасят за Австралия и Нова Зеландия. Освен тях в предприятието се произвеждат и камионите Western Star 4700, 4900 и 5700XE.

Daimler e инвестирал в завода 350 милиона долара, а в него работят над 2 200 служители. А седмица по-рано стана ясно, че компанията предприема сериозен ход в производствения си процес. Тя мести производството на камионите Mercedes-Benz във фабрика на местен партньор в Китай. От ръководството на автомобилния производител бяха намекнели за такава промяна още през 2016 година.

Камионите Mercedes-Benz скоро може да са с етикет Made in China

Камионите Mercedes-Benz скоро може да са с етикет Made in China