Tesla вечепроизвежда по 5000 бройки седмично от Model 3. Компанията успя да постигне производствената цел, заложена от Илон Мъск, в самия край на поставения срок - края на второто тримесечие на 2018 г., съобщава Reuters.

Електромобилите са преминали необходимите проверки в завода във Фримонт, Калифорния около обед в неделя и са готови за доставка. Все още не е ясно дали Tesla може да поддържа този темп на производство за по-дълъг период от време.

Колко Model 3 произведе Tesla?

Колко Model 3 произведе Tesla?

От него може би зависи бъдещето на автомобилната компания

Въпреки това компанията е амбицирана да увеличи произвежданите Model 3 до 6000 на седмица през следващия месец.

"Мисля, че току-що се превърнахме в истинска компания за автомобили", пише Илон Мъск в имейл до служителите си. Компанията постигна заложената цел за Model 3, както и производствените цели от 7000 бройки на седмица за Model S и Model X.

Tesla започва денонощно производство на Model 3

Tesla започва денонощно производство на Model 3

Компанията наема още хора, за да стигне производствена цел от 6000 бройки на седмица

Постижението е значимо, тъй като се счита за доказателство, че Tesla успява да реализира масово производство на електромобилите си. Имиджът на компанията и позицията й на пазарен лидер при електромобилите бяха застрашени заради закъснения при доставките, а конкурентите й също се готвят да пуснат разнообразни електрически превозни средства.

Производството на Model 3 срещна редица проблеми, като прекаленото разчитане на автоматизацията на монтажните линии, технически неизправности с батериите и други.

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Главоболия за Илън Мъск с Tesla Model 3

Компанията не успя да спази важно обещание

Мъск обаче пое нещата в свои ръце, увеличи работните часове в завода и пришпори работниците да произвеждат повече. Той изгради нова монтажна линия в огромна палатка извън главната фабрика и демонстрира оптимизъм, че Tesla ще успее да постигне целта си.

"Беше доста забързано", разказват пред Reuters работници от фабриката, споделяйки, че всички са положили максимални усилия за постигането на желаната цел. Производството на 5000-ия автомобил за седмицата е предизвикало голяма еуфория във фабриката.