След като в петък беше открит случай на заразен служител в завода на Samsung в южнокорейския град Гуми, производствената мощност на гиганта беше затворена до днес, а етажът, на който той е работил, ще остане затворен до средата на седмицата. А вече заразата поставя под карантина служителите на все повече компании.

Производството на Samsung в Гуми не е голямо, но именно там се произвеждат върховите модели на компанията, както и сгъваемите ѝ смартфони.

Samsung Galaxy Fold е в България. Колко ще струва?

Samsung Galaxy Fold е в България. Колко ще струва?

Устройството е предлагано с персонализирано обслужване за потребителите

Самата Samsung е поставила под карантина 1500 служители, 900 от които пътуват ежедневно между Гуми и съседния град Даегу, посочиха от компанията, предаде Reuters. В резултат на това акциите на компанията се понижиха с 4,1%. Даегу е индустриален център на страната, в който заводи имат водещите производители, но се превърна и в епицентър на заболяването, от което само днес бяха регистрирани 161 нови случая, като общият им брой вече е 763.

Hyundai Motor също е въвел карантина сред служителите си, работещи в завода в Даегу, което доведе до понижаване на цената на акциите на компанията с 4,3% в понеделник. Индустриалният индекс в страната се понижи с 3,87% в понеделник отново в резултат на проблемите на компаниите в Южна Корея.

Samsung разочарова с 38% спад на печалбата си в края на 2019-а

Samsung разочарова с 38% спад на печалбата си в края на 2019-а

Заради спад в цените на чиповете

Един от доставчиците на Hyundai - Seojin Industrial също е спрял работата на една от поточните си линии заради смъртен случай на свой служител, страдащ от коронавирус. През уикенда фабриката на компанията в град Гуеонгжу е била обезпаразитена от властите, но не е ясно кога производството ще бъде възстановено.

Това ще доведе до нов проблем с доставките за автомобилния производител, който беше спрял работа поради преустановяване на доставките на авточасти от Китай.

Руската СВЕЛ Груп купува завода на Hyundai Electric в България

Руски гигант купува завода на Hyundai в България

Корейската компания търсеше $24,5 милиона за българското дружество