Бутонът Home на новото поколение смартфони на Apple се оказва, че не реагира на допир с повечето материи, от които се изработват ръкавици.

Това определено може да създаде неудобство за клиентите, предвид идващите зимни месеци, когато студеното време изисква носенето на атрибута, предпазващ дланите от измръзване.

Някои клиенти твърдят, че бутонът функционира по-скоро на принципа на сензорен екран, отколкото като копче, което просто трябва да се натисне, и реагира само при директен контакт с кожата, пише The Verge.

Откриха първия дефект в iPhone 7

Откриха първия дефект в iPhone 7

Странен шум озадачил клиентите на устройствата

Съоснователят на Relay FM Майк Хърли пръв обръща внимание на въпроса. Той смята, че бутонът реагира единствено при допир на кожата до устройството. В профила си в социалната платформа Twitter младият мъж пише:

"Ето нещо интересно. Покрийте home бутона на своя iPhone7 с плат, например с тениска, и се опитайте да го натиснете.”

Това може да не е толкова досадно, колкото звучи. По принцип за iPhone, както и всяко друго модерно устройство, е необходим контакт с кожата, за да функционира сензорният дисплей.

Все пак има няколко проучвания, според които тъчскрийнът на телефона може да се използва и с ръкавици, ако те са с подходяща материя по върха на пръстите.

Според някои клиенти специалният атрибут за боравене със смартфони обаче не работи с новия бутон на iPhone7, въпреки че позволява нормалната функция при допил на екрана. Други потребители на Apple обаче споделят, че не са се сблъсквали с подобен проблем.