Базираната в Сингапур компания за игрални съоръжения Razer създаде фонд от $50 милиона, фокусиран върху екологично чисти стартъпи, пише Forbes. Фондът е наречен Razer Green Fund и е част от 10-годишния план на Razer за "опазване на природата и на околната среда чрез възобновяеми енергийни проекти", се казва в изявление на компанията.

С течение на времето Razer, който е основан и ръководен от сингапурския милиардер Мин-Лианг Тан, планира да накара геймърите по целия свят да "допринесат за зелените каузи", пише още в изявлението.

Технологичните стартъпи в Европа привлякоха рекордните $41 млрд. инвестиции тази година

Технологичните стартъпи в Европа привлякоха рекордните $41 млрд. инвестиции тази година

Въпреки пандемията забавянето заради Covid-19

"Азиатските технологични компании се превръщат в много заинтересовани страни по темата", казва отговарящият за технологиите и политиката на компанията - Абишур Пракаш, който работи в офиса им в Торонто, Канада.

"Това означава, че всички тези компании започват да преосмислят отношенията си със света, особено що се отнася до изменението на климата", коментира и Шон Су, който е независим анализатор в технологичния сектор в Тайван. И допълва:

"И в това има пари. Ако имате допълнителен капитал, не разбирам защо не бихте се посветили на инвестиция в зелени стартъпи".

Преходът към зелена енергия ще струва на петродържавите $13 трлн.

Преходът към зелена енергия ще струва на петродържавите $13 трлн.

Някои от тях разчитат на петрола за 80% от приходите в хазната

Миналата година Razer отчете първата си приходи от 6 години насам, като обяви $5,6 милиона нетна печалба от $1,2 милиарда приходи. Това е с 48% повече от 2019 г. Причината е ясна - във време на пандемия, все повече хора играят игри у дома.

Първата инвестиция на Razer Green Fund е в The Nurturing - със седалище в Сингапур. Това е компания за устойчиви потребителски продукти, най-известна със своята марка тоалетна хартия Bambooloo, която използва екологично чисти хартиени опаковки.

Инвеститорите от Razer Green Fund са сигурни, че дават началото на нещо голямо. В момента много технологични компании разполагат с допълнителни финансови средства заради пандемията, които е хубаво да се използват и за инвестиции, свързани с опазването на околната среда.