Американският долар поевтинява спрямо японската йена в началото на валутната търговия в сряда на фона на продължаващото търсене на безопасни активи - "сигурни убежища" заради напрежението в Близкия изток. Спрямо еврото доларът остава стабилен.

Цената на златото спадна под ключово психологическо ниво с отслабването на първоначалните страхове.

Цялото внимание на пазарните участници е насочено към новините относно изострянето на конфликта между Вашингтон и Техеран.

Ислямският революционен гвардейски корпус (IRGC) съобщи в сряда през нощта, че ракетните удари са нанесени на американските военни бази в Ирак. Акцията, наречена "Мъченик Солеймани", е в отговор смъртта на иранския военен командир Касем Солеймани в Ирак на 3 януари в резултат на специална операция от американските военни. Помощник началникът на Пентагона Джонатан Хофман потвърди тази информация.

Американската валута в сряда сутринта слабо поевтинява по отношение на японската до 108,38 йени за долар от 108,46 йени за долар във вторника.

Стойността на единната европейска валута спада до 120,86 йени за евро в сравнение с 120,92 йени за евро при закриването на търговията вчера.

Общата валута се търгува спрямо американските пари на нивото около от 1,1152 долара за евро в сравнение с 1,1153 долара за евро в края на предходната сесия.

Доларният индекс ICE, който показва стойността на щатския долар спрямо шест основни световни валути, спада с 0.09%. Индикаторът WSJ Dollar, който проследява динамиката на долара спрямо 16 основни световни валути, губи 0,03% от стойността си.

Цената на златото спадна под ключово психологическо ниво с отслабването на първоначалните страхове.

Скъпоценният метал повиши стойността си с 1,30% на спот пазара, достигайки цена от $ 1594,33 за тройунция, след като по-рано се вдигна до 1600 долара за унция, информира Ройтерс.