Повече от 30 хотела за обща стойност няколко десетки милиона евро в Гърция ще си търсят нов собственик през следващите няколко седмици. Те ще бъдат пуснати на аукциони, организирани от местни банки.

Според информация на Kathimerini те са качени на обща онлайн платформа, която се ползва от банките в Гърция. Минималната цена на няколко от хотелите за продажба е 1 милион евро.

От медията посочват, че сега въпросът ще бъде дали инвеститорите ще са готови да платят цени в този порядък, тъй като значиелна част от обектите са били обявени за продажба преди пандемията.

Междувременно въпреки ранното прекратяване на активния сезон в южната ни съседка, след като хиляди резервации от Великобритания и Нидерландия бяха отменени, експерти очакват индустрията да се възстанови с бързи темпове през следващата година.

Според изчисления на представители на бранша, както и на експерти от ресорното министерство, през следващата година секторът ще успее да възстанови 50% от постигнатото по време на рекордната 2019 година. Тези очаквания може да се случат, ако няма втора вълна на коронавируса в страната или задълбочаване на конфликта с Турция.

Експертите изчисляват, че броят на чуждестранните полетители ще се увеличи повече от двойно през 2021 година в сравнение с настоящата, а това от своя страна би помогнало на гръцката икономика да се възтанови по-бързо от кризата.