Хотелската верига Accor и стратегическият ѝ партньор Orbis Group имат 11 обекта в Румъния, а в следващите 3 години планират да отворят нови 10 и да добавят 1450 стаи към портфолиото си, съобщава местното издание Romania Journal.

От брандовете на Accor на пазара в северната ни съседка оперират Pullman, Mercure, ibis и Novotel, като последните два са представени и на българския пазар.

Плановете за изграждането на новите обекти в Румъния идват след като през 2018 година полската група Orbis придоби Mercure Bucherest Unirii за 11 милиона евро.

"Нарастващата популярност и привлекателност на Румъния за международните хотелски вериги е подкрепена от позитивните икономически прогнози за страната, богатата ѝ история, красивата природа и богатата култура, свързана с храните и вината", посочва Франк Реул, който е ръководител "Развитие" в Orbis & Accor за Източна Европа.

Работата по новите 10 хотела в страната вече е започнала, като те трябва да бъдат готови до 2022 година. Първо врати още тази година ще отвори Mercure Sibiu в град Сибиу. По-късно ще заработи и обект от същата марка в Тимишоара.

Хотели ще отворят още в Букурещ, като един от най-големите ще има 225 стаи.