Базираният в Мумбай производител на авточасти Sandhar Technologies, който има заводи в Испания, Полша и Мексико, планира да отвори и първа своя база в Румъния.

Компанията се готви да инвестира 25 милиона евро в изграждането на база в индустриалния парк Prejmer в окръг Брашов, съобщава Romania Insider. 

Проектът ще бъде разположен на площ от 7000 квадратни метра, като ще разполага с производствени цехове, складове и административна част.

Continental инвестира €150 милиона в Румъния

Вторият най-голям доставчик на авточасти в Европа инвестира €150 милиона в Румъния

Компанията има 7 производствени бази в страната и 4 инженерни центъра

Според информацията, потвърдена от местните власти, вложението ще отвори 125 работни места, а работата по завода ще започне през тази година. Целта на компанията е базата за заработи през 2022 година.

Целта на Sandhar Technologies е през първата година след отварянето на фабриката, от нея да излиза поне по един компонент за 30% от всички автомобили, произвеждани в Европа.

Jumbo прави складова база за €35 милиона в Румъния

Jumbo прави складова база за €35 милиона на 76 километра от България

Центърът трябва да бъде готов през следващата година

Междувременно по-рано този месец стана ясно, че германската Continental, планира да инвестира 150 милиона евро или 178 милиона долара в бизнеса си в Румъния през настоящата година.

В такъв размер са вложенията на групата в северната ни съседка и за изминалата година. Основната част от тях бяха насочени към отварянето на новия офис на компанията в Румъния за обслужване на развойния център на гиганта в Тимишоара, както и за разширяване на съществуващата ѝ локация в град Яши.

Continental е един от големите работодатели в автомобилния сектор в съседката ни. Към края на 2020 година в инженерните и производствените центрове на компанията работят над 20 100 души.

Групата има седем производствени центъра и четири инженерни такива в страната. Те се намират в Тимишоара, Сибиу, Надаб, Брашов и Яши.